Žensko košarkarsko društvo obuja kampanjo “Postani košarkarica”, ki jo je pred leti pognala Košarkarska zveza Slovenije, ker želijo prispevati k dvigu zanimanja osnovnošolskih otrok, zlasti deklic, za košarko. V ta namen so Lana Šantelj, Tara Pulević, Hana Sambolić in Alina Žitek združile moči s športno novinarko Sanjo Modrić, ter se pridružile treningom Ilirijine šole košarke, ki sta jih vodila naš trener Luka Kaležić in Dora Klobučar. Otrokom so pokazale nekaj košarkarskih potez ter z njimi odigrale prijateljsko tekmo.

V Sloveniji je košarka najbolj obiskan timski šport takoj za nogometom, a žal to velja le za moške. Pred evropskim prvenstvom v košarki za ženske, ki ga bo Slovenija gostila leta 2023 in ki bo zagotovo prispevalo k popularizacije ženske košarke, želi ŽKD Ilirija dejavno prispevati tudi sama k popularizaciji ženske košarke.

Zato so Ilirijanke povabile otroke, ki obiskujejo šolo košarke, k treningom tudi med počitnicami in jim svetovale udeležbo na Panter kampu, ki letos praznuje 10. obletnico obstoja. Povedale so jim, da v treh terminih med poletnimi počitnicami imajo 2-3 treninga na dan (piljenje osnovnih tehničnih in taktičnih elementov, delo nog, koordinacija, hitrost, agilnost, moč), 1-2 tekmi na dan, predavanje gosta in demonstracije, elementarna košarkarska tekmovanja (ena-na-ena, 3-na-3, poligoni) ter druge aktivnosti (ZOO, plavanje, ogledi okolice, …) ter jih povabile k prijavi.

Postani košarkarica! Bodi Ilirijanka!

#gremoilirija

(Skupno 774 obiskov, današnjih obiskov 1)