Košarkarice ženskega košarkarskega društva Ilirija so v soboto, 13. 4. 2024 zaključile tekmovalno sezono 2023/24, v kateri so postale pokalne podprvakinje in osvojile tretje mesto v državnem prvenstvu, kar je za društvo izjemen uspeh. 

Trener Ernest Novak je ponosen na svojo ekipo in njen napredek skozi sezono:

Za nami je dolga in naporna sezona, predvsem za dekleta, ki so zelo obremenjena s šolskimi obveznostmi, ob tem pa nastopajo še za več kategorij v klubu. Zadovoljen sem, da smo ubranili naslov v kategoriji U20, da smo zaigrali v finalu Pokala članic in da smo se v polfinalu državnega prvenstva zelo odločno zoperstavili Triglavu, čeprav mislim, da smo sami zapravili finale, saj smo naredili preveč osnovnih napak. Pozna se nam, da nismo vajeni igrati težkih tekem, vendar so dekleta na vseh tekmah iz sebe iztisnila maksimum, kar je najbolj pomembno. Za uspeh v polfinalu nam manjka še nekaj izkušenj. Če pogledamo celotno sezono, mislim, da smo med najuspešnejšimi klubi v Sloveniji.” 

Za letošnjo člansko ekipo so zaigrale: Nikolina Bortek, Anelie Brodnik, Teja Goršič, Ana Hrbljan, Ema Lapajne, Anita Merlak, Živa Mišjak Cujnik, Tinkara Prelog, Hana Sambolić, Sara Sambolić, Jovana Spasovski, Tanja Valančič, Alina Žitek, Mia Žekš 

Košarkarice Ilirije so s svojim trudom in talentom pustile viden pečat v letošnjem ženskem košarkarskem prvenstvu. Njihov uspeh je dokaz, da se s trdim delom in vztrajnostjo lahko doseže veliko.  Ilirijanke se že veselijo naslednje sezone, v kateri si želijo še višjih ciljev zato so navijači Ilirije lahko prepričani, da bo v naslednji sezoni še veliko vznemirljivih in napetih tekem. 

(Skupno 186 obiskov, današnjih obiskov 1)