Košarkarske selekcije u16 in u18 ženskega košarkarskega društva Ilirija so zaključile tekmovalno sezono. Trenerji so ponosni na napredek svojih varovank in optimistično zrejo v prihodnost.

Ekipa U16A pod vodstvom Luke Kalezića je osvojila 5. mesto v državnem prvenstvu in se preizkusila tudi v tekmovanj WABA . Trener je poudaril zadovoljstvo z napredkom igralk, tako posamezno kot ekipno. Ponosen je na njihovo delavnost in vztrajnost ter verjame, da bodo v naslednji sezoni postavile še višje cilje. Trener Luka Kalezić je izpostavil pomen mednarodnih izkušenj za mlade igralke in izrazil veselje nad napredkom ekipe

Luka Kalezić, trener u16

Ekipa je v letošnji sezoni ciljala med najboljšo četverico. Kljub temu, da smo ostali zmago prekratki, so prav vse punce zelo napredovale tako taktično kot tehnično. Tudi osebnostno. Nihanja v igri, malenkosti, ki so odločale, poškodbe, odsotnosti na nekaterih tekmah. Še kaj bi se našlo, da je na koncu sezone malo zmanjkalo do rezultatskega uspeha. Ni pa vse merljivo le skozi rezultat. Na nekaterih težkih tekmah, tudi v WABA U15/17 ter na turnirjih so punce pokazale res dobro igro, ki jim je lahko spodbuda za naprej. Povezale so se kot ekipa, kar šteje veliko. Upam, da se iz izkušenj čim več naučijo in si zadajo nove cilje v prihodnji sezoni.

Ilirijanke so v kategoriji u18 so nastopile z dvema ekipama. Ekipa u18B, ki jo je vodila Nikolina Bortek, je osvojila 11. mesto v Sloveniji. Ekipa u18A pod vodstvom Jana Bezice je osvojila 5. mesto.

Jan Bezica, trener u18

V kategoriji U18 smo v letošnjem državnem prvenstvu nastopili z dvema ekipama. Osebno mislim, da smo s tem naredili super potezo za naša dekleta, ker je večje število deklet dobilo priložnost v tej kategoriji. Najprej bi se dotaknil U18B ekipe, ki jo je ob moji pomoči vodila Nikolina Bortek. V sezono smo vstopili brez rezultatskega pritiska, želeli smo si predvsem dodatnih minut za naša dekleta. Po prvem delu smo končali na drugem mestu kar je pomenilo, da smo se uvrstili med 12 najboljših ekip v Sloveniji. V drugem delu smo odigrali 10 močnih tekem proti ekipam, ki so bile dve ali pa celo tri leta starejša od naših. Kljub vsemu so dekleta pokazala, da so skozi sezono zelo napredovala in da so bile minute v tej konkurenci super. Tretji del smo odigrali korektno in na koncu zasedli skupno 11. mesto v Sloveniji. Ekipa je bila sestavljena iz deklet 2007 do vključno 2009 katerih je bilo največ. Veliko smo odnesli tako igralsko kot tudi trenersko iz te sezone.

Ko pogledam nazaj na U18A sigurno ne moremo biti zadovoljni rezultatsko, ker vedno ciljamo na najvišja mesta in zaključni turnir, pa vseeno lahko povem, da po mojem videnju smo napredovali največ prav letos. V mislih imam predvsem osebnostno rast in prevzemanje odgovornosti na in ob igrišču. Na koncu smo osvojili 5. mesto. S pristopom igralk k sezoni sem zelo zadovoljen in zadovoljen sem predvsem s tem kar sem že napisal, da smo rasli posamezno in tudi kot ekipa skozi celotno sezono. Ponosen sem na vsa dekleta, ker so garale skozi celotno leto. Veliko rezerve imamo pri samozavesti pri kateri smo tudi naredili korak naprej in verjamem, da si bodo vsa dekleta postavila visoke cilje za prihodnjo sezono. Kljub temu, da je tekmovalne sezone konec, se posvečamo individualnemu delu, da bomo na počitnice odšli dobro trenirani in z novimi znanji.

Prav tako smo letos nastopali z U17 v WABA ligi, kjer smo zasedli 5. mesto v svoji skupini. Vesel sem, da smo nastopali v tem mednarodnem tekmovanju, kjer smo pridobili nova poznanstva in nove izkušnje katere nam bodo vedno prav prišle. Večina deklet je prvič nastopala v takem tekmovanju in verjamem, da so zelo vesela glede tega. Sem zadovoljen s sezono in napredku igralk, rezultatsko bomo pa vedno stremeli po najvišjih mestih.

Kljub ne povsem doseženim rezultatom so vsi trenerji soglasni, da je bila sezona uspešna. Dekleta so pridobila veliko novih izkušenj in “kilometrine”, kar bo dobra osnova za napredek v naslednji sezoni. Ilirijanke U18 si v naslednji sezoni želijo uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva, ekipa u16 pa si želi osvojiti medaljo v WABA ligi.

Srečno, dekleta in trenerji!

#gremoilirija

.

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)