ILItrenerji so poganjači in priganjalci. Osebe od katerih se naše ILIrijanke učijo košarkarskih mojstrovin in tisti, ki jih na tekmah spodbujajo, da pokažejo svoje najboljše predstave. So steber ženskega košarkarskega društva Ilirija. 

Ernest Novak, trener članic

Nekdanji slovenski reprezentant in profesionalni košarkar, ki je nastopal v dresu Olimpije, KK Laško, KD Slovana, Elektre Šoštanj, dve leti pa tudi v nemški 1. ligi, je svojo trenersko kariero začel na srednji šoli SUAŠ in se ob tem kalil kot pomočnik trenerja mlajših kategorij v Slovanu. Kot pomočnik trenerja je deloval v članski ekipi Helios Suns in Šenčur, kjer je kasneje tudi prevzel vlogo glavnega trenerja. Od leta 2017 – 2020 je vodil žensko člansko ekipo Triglava, s katero je v prvi sezoni osvojil Pokalno lovoriko.

Že šesto leto deluje kot selektor ženske reprezentance U18, s katero je 2021 osvojil Challenger turnir v Bolgariji, naslednje leto se je z zmago v finalni tekmi uspel uvrstiti v A divizijo. V letu 2023, pa je reprezentanco pripeljal do največjega uspeha v ženski košarki, saj so v Turčiji postali Evropski prvaki

ernest.novak@zkdilirija.si

Jan Bezica, vodja mladinskega pogona, trener selekcij u20 in u18

Košarkar od malih nog, ki je svojo igralsko kariero preživel v KK Janče, kjer je igral za vse starostne katergorije kluba, kar 11 let pa za člansko ekipo Janč, je tudi svojo trenersko kariero začel v Jančah, pri rosnih sedemnajstih letih. V Jančah se je kot trener kalil v vseh mlajših selekcijah kluba ter naposled vodil tudi člansko ekipo. Iz Janč ga je pot vodila v Sežano, kjer je tri leta vodil mladinski pogon kluba in deloval kot pomočnik članskega trenerja. Zadnja tri leta pred prihodom v Ilirijo je deloval na Islandiji, kjer je opravljal delo pomočnika članskega trenerja in trenerja mlajših selekcij ekipe Tindastoll. V zadnji sezoni v Islandiji pa je prevzel vodenje ženske članske ekipe Tindastoll.

Z žensko mladinsko ekipo Ilirije je v sezoni 2022/23 osvojil naslov državnih prvakinj, isto leto pa s kadetinjami tretje mesto v državnem prvenstvu.

Deloval je tudi v reprezentanci fantov u16, od leta 2018 dalje pa kot pomočnik trenerja dekliške reprezentance u18 deluje kot pomočnik glavnega trenerja.  Osvojil je Challenger turnir v Bolgariji, naslednje leto se je z zmago v finalni tekmi uspel uvrstiti v A divizijo. V letu 2023, pa je z reprezentanco u18 veselil največjega uspeha v ženski košarki, saj so v Turčiji postali Evropski prvaki. 

jan.bezica@zkdilirija.si

Luka Kalezić, trener selekcij u16 in u14

S košarko je začel pri osmih letih v mariborskem Braniku. Kasneje ga je pot vodila v Zlatorog Laško, v članski konkurenci je nastopal nastopal v dresu KK Maribor Messer, KK Janče in KD Slovan. Igral je tudi za ekipo Fakultete za šport. Trenersko pot je začel v ŽKK Domžale, kjer je vodil ekipo U13. V sezoni 2018/19 se je pridružil trenerskemu štabu ŽKD Ilirija. Z Ilirijankami se je 5 krat uvrstil na finalni turnir (v kategorijah U13 do U17) in bil trikrat državni prvak. V pretekli sezoni je z ekipo U14 osvojil 3. mesto v državnem prvenstvu in z ekipo U16 5. mesto. Bil je tudi pomočnik trenerja U16 reprezentance deklet.

luka.kalezic@zkdilirija.si

Nikola Vračević, trener selekcije u12

Svojo košarkarsko pot je začel pri desetih letih v ŠD Šentvid. Nato je pri trinajstih zamenjal klub in odšel v KK Medvode, kjer je ostal 3 leta. V času šolanja na Gimnaziji Šentvid pa je igral za KK Ljubljano in prvič stopil v stik s člansko košarko. Po zaključenem igranju v mladinskem pogonu sem je vrnil nazaj v Medvode, kjer je še vedno aktiven kot igralec v 2.skl. V trenerske vode  se je prvič spustil v letu 2021 in treniral najmlajše dečke. S koncem sezone sem se je odločil za prestop k ženski košarki in tako bo trenersko kariero nadaljeval s treniranjem selekcije U12 v ŽKD Ilirija.

nikola.vracevic@zkdilirija.si 

(Skupno 5.001 obiskov, današnjih obiskov 1)