Po članicah, mladinkah, kadetinjah in starejših pionirkah je sezono 2022/23 sklenila še ekipa Ilirije do 14 let. Z nedeljsko zmago proti Mariboru so si pionirke priborile tretje mesto v državi.

Kar 18 zmago so ob le štirih porazih vknjižile Ilirijanke U-14 na poti do zaključnega turnirja v Rogaški Slatini. Nanj so se uvrstile kot tretja najboljša ekipa. Ni prav veliko manjkalo do preboja v veliki finale. V petkovem polfinalu je namreč ekipa trenerja Luke Kaleziča domači Janini premoč priznala šele po podaljšku.

Nesrečen poraz Ljubljančank vseeno ni dokončno potrl. V nedeljo so namreč v tekmi za tretje mesto strnile svoje vrste in še tretjič v sezoni premagale VBO Maribor. Tekma je imela veliko nihanj. Na prehodu v zadnjo četrtino so imele Štajerke tudi lepo prednost (65:59). A nato je Ilirija znova oživela, postregla z navdušujočim odsekom, po katerem je bil mariborski odpor strt.

Ilirija je tako sezono končala kot tretja ekipa v državi. Pred njo sta se zavihtela le Domel in Janina.


Ob koncu F4 je bila kapetanka Tamara Stjepanović  izbrana v najboljšo peterko turnirja. Bila je tudi najboljša podajalka.


Ema Kalabić pa je po dveh fantastičnih predstavah prejela priznanje za najboljšo skakalko zaključnega turnirja.

V sezoni 2022/23 so sicer za Ilirijo igrale Ajda Črnologar, Nina Ninković, Ema Kalabić, Ivana Kočevar, Karin Strohsack, Maria Pavela, Taja Lazić, Teodora Nesterović, Taia Ravnikar, Varja Bernot, Mila Mitrović, Zarja Pavčnik, Klara Gril, Tamara Stjepanović in Zoja Kump.

U14 2022/23

TEKMA ZA TRETJE MESTO

ŽKD Akson Ilirija – VBO Maribor 78:68

Strelke: Mitrović 3, Črnologar 2, Pavela 4, Kump, Ravnikar 10, Stjepanović 20, Kalabić 14, Nesterović, Strohsack, Bernot 17, Lazić, Pavčnik 8.

statistika galerija

Polfinale

Janina – ŽKD Akson Ilirija 60:53

Strelke: Mitrović 7, Črnologar, Pavela 2, Kump, Ravnikar 4, Stjepanović 12, Kalabić 13, Nesterović, Strohsack, Bernot 11, Kočevar, Pavčnik 4.

statistika galerija

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)