Po zmagoslavju mladink so s tretjim mestom na domačem zaključnem turnirju v Ljubljani za drugo kolajno v sezoni 2022/23 poskrbele kadetinje.

Po tesnem porazu proti Janini in zmagi nad Triglavom je oslabljena selekcija U-18 prišla do tretjega mesta. Začnimo pri polfinalu. “Tekmo smo odprli zelo zadržano in tako so nam nasprotnice ušle na 10 točk razlike. Skozi tri četrtine smo lovili prednost in jo v zadnjih minutah tekme tudi izničili. Na koncu smo v razburljivi končnici naredili preveč napak, ki so jih nasprotnice izkoristile in zmagale. Verjamem, da smo se iz poraza veliko naučili in to so dekleta pokazali že naslednji dan na treningu,” je po petkovi tekmi dejal trener Jan Bezica.

Da mu je ekipo uspelo dvigniti, dokazuje nedeljska predstava. “V tekmo smo že z ogrevanjem pristopili odlično, samozavestno in skoncentrirano. V začetnih minutah smo prišli do prednosti, ki je nismo več izpustili iz rok. Triglav je prišel do izenačenja na 52:52, ampak več kot to nismo dovolili. Zasluženo smo slavili in sezono zaključili z zmago in več kot odličnim tretjim mestom v državi,” je bil zadovoljen Bezica.

In še zaključna misel ob koncu sezone: “Skozi celotno sezono smo se ubadali s poškodbami, ampak kljub temu smo odigrali veliko, veliko dobrih tekem, na katerih so priložnost dobile vse igralke, na katere sem zelo ponosen. Ponosen sem na njihov pristop na treningih, na njihovo voljo do novega znanja in na njihovo nepopustljivost. Od prve do zadnje so velik delček mozaika in končnega uspeha. Kapo dol EKIPI! Še posebna zahvala gre staršem za pomoč skozi sezono in za njihovo podporo tem dekletom in celotno ekipi!”

Polfinale: Akson Ilirija : Janina 65:66 (12:22,17:14,17:20,19:10)

Igralke: Alina Žitek 14 (11 skokov, 6 pridobljenih žog), Sara Jovičević, Larisa Modrić 9, Brina Sedminek 11, Zoja Rea Nagode, Lana Krizmanić 3, Sara Špari Leben, Zoja Isoski, Kristina Borojević, Živa Mišjak 24, Dunja Marić 4 (6 skokov), Kora Kapus, Tanja Valančič, Ana Duščak, Lea Malik, Zarja Trošt, Ela Modrić.

Tekma za 3.mesto: Akson Ilirija : Triglav 75:64 (18:14,21:16,18:22,18:12)

Igralke: Alina Žitek 29 (6 skokov, 6 asistenc, 6 pridobljenih žog), Sara Jovičević 2, Larisa Modrić 7, Brina Sedminek 17 (7 skokov), Zoja Rea Nagode 4, Lana Krizmanić 5, Sara Špari Leben, Zoja Isoski, Kristina Borojević, Živa Mišjak 7, Dunja Marić 4, Kora Kapus, Tanja Valančič, Ana Duščak, Lea Malik, Zarja Trošt, Ela Modrić.

Članice:  pričakovan poraz pri prvakinjah

Po nizu petih zmag je članska ekipa v soboto gostovala v Celju, pokazala nekaj dobrih sekvenc (druga četrtina 22:22), a na koncu le morala priznati visok poraz proti favorizirani ekipe Cinkarne. Ilirijanke so vseeno obdržale drugo mesto, kar je tudi izhodišče za končnico. V polfinalu se bo ekipa Ernesta Novaka pomerila s kranjskim Triglavom. Prva tekma bo na sporedu 19. 4., povratna 21. 4., morebitna tretja pa 23. 4. Drugi polfinalni par tvorita Celje in Ježica.

Strelke: S. Sambolić 9, H. Sambolić , Prelog, Lapajne 6, Žorž 2, Bortek 3, Spasovski 14, Merlak 4, Ilovar 2.

U-14: poraz v Rogaški Slatini

Pionirke so še drugič v sezoni klonile proti Janini, tokrat v gosteh. “Punce so tekmo odprle premehko in dovolile začetno serijo domači ekipi. Čeprav nam igra tudi v nadaljevanju ni stekla, smo bili nekajkrat blizu, da naredimo preobrat. Tokrat žal slabša dnevna forma, na prihodnjih tekmah je cilj prikazati boljšo igro,” je po tekmi dejal Luka Kalezič, ki zdaj ekipo e pripravlja na pomembno gostovanje v Slovenskih Konjicah.

ŽKD Janina – ŽKD Akson Ilirija 46:36 (11:8; 8:6; 14:8; 13:14)

Strelke: Mitrović 2, Ninković, Črnologar 7, Pavela 2, Kump 1, Ravnikar 2, Stjepanović 8, Kalabić 5, Nesterović, Bernot 5, Lazić, Pavčnik 4.

#gremoIlirija

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)