Mednarodni turnir Halloween Ljubljana Open (HLO) je tudi v svoji drugi izvedbi ovrgel znano trditev Malega princa, da je bistvo očem skrito.

Turnir, ki ni bil le košarkarski turnir,  je imel več bistev: košarka,  druženje, zabava, učenje, povezovanje ter sklepanje novih prijateljstev in vezi. Prav vsa našteta bistva je snovalcem in organizatorjem turnirja uspelo udejanjiti. Kako in na kakšen način bomo ilustrirali z nekaj dejstvi :).

Začnimo s košarko, ki je ni manjkalo.

V treh dneh je več kot 150 deklic starosti od 11 do 17 let odigralo 27 tekem. Telovadnica Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole je gostila dekleta iz Bosne in Hercegovine, Francije, Hrvaške, Makedonije, Nemčije in Slovenije. Za njih so bučno navijali njihovi trenerji, spremljevalci, starši in ostali podporniki.

            

 

Kot poseben košarkarski dogodek omenimo tekmo #allstars med ekipo deklet, ki so jo tvorile igralke iz vseh klubov udeleženk trunirja ter dečkov iz Košarkarskega društva Slovan. Tekma je v bistvu bila uvod v #halloweenLJopen žur :).

    

 

Ker turnir sovpada z “uvoženim” praznikom Halloween, pri nas znanim tudi z imenom Noč čarovnic, ni manjkalo niti buč, ki so jih udeleženke turnirja imele priložnost izrezovati pod budnim očesom mentoric delavnice.

 

Namen izrezovanja buč kot tudi poslikave obrazov je bila “ustrezna” priprava deklet za Noč čarovnic :).

 

S svojo prisotnostjo so turnir in Noč čarovnic obogatili tudi goričanski parkeljni. Njihova naloga je bila tokrat varovanje deklet pred mračnimi silami, ki bi dekletom utegnile posrkati košarkarske moči in spretnosti :).

    

 

Noč čarovnic terja sladkarije! Teh je bilo dobesedno na vsakem in za vsakim vogalom telovadnice dovolj. Pekle so se palačinke, mize s sladkarijami so se sproti polnile in praznile :).

 

Kostumska oprava za turnir so bile posebej oblikovane in natisnjene majčke v beli in črni barvi.

  

vir slike

Povezovanje in sklepanje novih prijateljstev je najbolj pomembno bistvo, ki nas poganja in zaradi katerega je vredno sanjati in udejanjati tovrstne športno-zabavne dogodke za mlade in nadobudne športnike.  Če uspe na toliko različnih ravneh, je zadovoljstvo toliko večje.

  • Povezali smo dekleta in trenerje 8 ženskih košarkarskih klubov iz 6 držav.
  • Povezali smo dekleta in dečke pod koši in skozi zabavo.
  • Povezali smo se skozi praznik, sicer značilen za države Zahodnega sveta, ter v turnir poleg košarkarskih pripomočkov vtkali kostume, sladkarije, buče, sveče…
  • Povezali smo različne institucije in njihove predstavnike, ki so s svojo prisotnostjo na otvoritveni in zaključni slovesnosti turnirju dali dodatno vrednost.
  • Povezali smo starše igralk kluba gostitelja, ki so s svojim zgledom pokazali, da je vredno in pomembno sodelovati in pomagati.

 

Do naslednjega HLO 2018 pridno trenirajte in obujajte spomine z ogledom bogate slikovne ter video galerije na spletni strani turnirja.

 

Galerija slik: prvi dan, 28. 10. 2017drugi dan, 29.10. 2017tretji dan, 30.10.2017otvoritvena slovesnost in zaključna slovesnost.

Foto: Rok Pulević in Gordan Sket

Otvoritvena slovesnost

Zaključek turnirja

Finale u13

Finale u15

Finale u17

Avtor posnetkov: Matjaž Ileršič

(Skupno 544 obiskov, današnjih obiskov 1)