ILIšola košarke slovi kot ena izmed najboljših šol košarke v Sloveniji, v kateri obljubljamo dobre treninge, aktivno preživljanje prostega časa, izboljšanje motoričnih spretnosti, zmage in poraze, dobro družbo, šolo za življenje,…

Jan Bezica, vodja šole košarke: Naš osnovni cilj v šoli košarke je, da prikažemo košarko najmlajšim dekletom in jih navdušimo za naš šport. Na vseh šolah kjer bomo delovali si želimo seveda velikega števila deklet za katere bomo v septembru mesecu pripravili predstavitve košarke na šolah. Seveda v novo šolsko leto vstopamo z novo energijo in željo po dokazovanju. Trenerski kader bo rahlo spremenjen. Trenerski ekipi se je pridružila Nikolina Delić, ki bo konec septembra nastopala na svetovnem prvenstvu v košarki v Avstraliji, prav tako je postala nova članica našega kluba. Vsi skupaj si želimo uspešno šolsko leto z veliko nasmejanimi obrazi in na koncu leta polni znanja.

Šolo košarke izvajajo strokovno usposobljeni trenerji, ki se prizadevajo:

  • približati košarko otrokom na njim zanimiv način in jih naučiti osnovnih košarkarskih prvin
  • seznaniti otroke s splošnimi košarkarskimi pravili
  • izboljšati motorične sposobnosti in omogočiti pridobitev samozavesti
  • selekcionirati otroke za igranje v pionirskih selekcijah kluba

Rezultate kakovostnega in strokovnega dela potrjujemo z odličnimi rezultati v vseh starostnih kategorijah – od u9 do članic. Letos se lahko pohvalimo s odličnimi uspehi v državnem prvenstvu v vseh kategorijah: 5. mesto mlajših pionirk, 11. mesto starejših pionirk, 1. mesto kadetinj, 1. mesto v regionalni ligi WABA, 3. mesto mladink in 4. mesto članic.

Postani košarkarica, bodi ILIrijanka!

V prihodnih dneh spremljajte objave na spletni strani in družabnih omrežjih društva, ko bomo objavili natančen urnik in lokacije treningov.

(Skupno 274 obiskov, današnjih obiskov 1)