ILIšola košarke slovi kot ena izmed najboljših šol košarke v Sloveniji, v kateri obljubljamo dobre treninge, aktivno preživljanje prostega časa, izboljšanje motoričnih spretnosti, zmage in poraze, dobro družbo, šolo za življenje,…

Jan Bezica, vodja šole košarke: Naš osnovni cilj v šoli košarke je, da prikažemo košarko najmlajšim dekletom in jih navdušimo za naš šport. Na vseh šolah kjer bomo delovali si želimo seveda velikega števila deklet za katere bomo v septembru mesecu pripravili predstavitve košarke na šolah. Seveda v novo šolsko leto vstopamo z novo energijo in željo po dokazovanju. Trenerski kader bo rahlo spremenjen. Trenerski ekipi se je pridružila Nikolina Delić, ki bo konec septembra nastopala na svetovnem prvenstvu v košarki v Avstraliji, prav tako je postala nova članica našega kluba. Vsi skupaj si želimo uspešno šolsko leto z veliko nasmejanimi obrazi in na koncu leta polni znanja.

Šolo košarke izvajajo strokovno usposobljeni trenerji, ki se prizadevajo:

  • približati košarko otrokom na njim zanimiv način in jih naučiti osnovnih košarkarskih prvin
  • seznaniti otroke s splošnimi košarkarskimi pravili
  • izboljšati motorične sposobnosti in omogočiti pridobitev samozavesti
  • selekcionirati otroke za igranje v pionirskih selekcijah kluba

Rezultate kakovostnega in strokovnega dela potrjujemo z odličnimi rezultati v vseh starostnih kategorijah – od u9 do članic. Letos se lahko pohvalimo s odličnimi uspehi v državnem prvenstvu v vseh kategorijah: 5. mesto mlajših pionirk, 11. mesto starejših pionirk, 1. mesto kadetinj, 1. mesto v regionalni ligi WABA, 3. mesto mladink in 4. mesto članic.

Postani košarkarica, bodi ILIrijanka!

V prihodnih dneh spremljajte objave na spletni strani in družabnih omrežjih društva, ko bomo objavili natančen urnik in lokacije treningov.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter
(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 2)