Članice so minuli teden dvakrat nastopale, starejše in mlajše pionirke po enkrat, najmlajše pa prvič pod žarometi.

Navdušeni smo, ker smo ta vikend končno dočakali nastope najmlajših Ilirijank pod vodstvom trenerjev Luke Kalezića in Neže Vrečer, naše članske igralke. V društvu posebno skrb posvečamo vzgoji mladih košarkarskih talentov, ki jim skozi Šolo košarke omogočamo zabavno učenje osnovnih košarkarskih prvin. ŽKD Ilirja slovi kot ena najuspešnejših košarkarskih šol v Sloveniji, čemu priča lanskoletni prestižni naziv zmagovalk za dekleta v že 15. zaporednem, tekmovanju za Pokal mladih. 

Mnoge deklice, ki so pred leti naredile svoje prve košarkarske korake prav v naši šoli, danes igrajo v različnih ILIselekcijah in o njihovih rezultatih minulega tedna poročamo v nadaljevanju.

Kadar si na dnu, upaj. Kadar si na vrhu, ceni.

~ Ana Mor

Sledi kratek povzetek dogajanj z rezultati, statistiko tekem in izjavami igralk Aline Žitek in Mance Marguč ter trenerjev Luke Kalezića in Luke Trpina.


.

ČLANICE

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA – za prvaka

2. kolo
Sreda, 16. marec

CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 84:58 (26:12, 25:14, 10:22, 23:10)
CELOTNA STATISTIKA

Manca Marguč, igralka: “V prvo tekmo drugega dela smo vstopile neobremenjeno, brez kakršnega koli pritiska, kar se je pokazalo z dobrim rezultatom v našem številu skokov in v kolektivni igri. Želimo si, da bi to prenesle na prihajajoče tekme in dosegle čim boljši rezultat na koncu sezone.

Samo Plevnik, trener: “V Celju smo igrali dobro tekmo, ki je v 3/4 skoraj prešla v zelo zanimiv obračun saj je bila razlika le še 11 v enem momentu. Celjanke so nato pospešile in ob koncu tekme je bil rezultat +26 za njih. Čestital bi puncam na odnosu in predvsem bi poudaril boljši odnos do skakanja na obeh straneh igrišča ter kolektivni igri. Čaka nas še nekaj dela do konca sezone, a me veseli da smo končno dojeli, da je skok en izmed pomembnejših košarkarskih elementov. Proti Celju nam je uspelo vknjižiti kar 41 žog pridobljenih s skokom.

3. kolo
Sobota, 19. marec

AKSON ILIRIJA : VBO MARIBOR 75:59 (15:13, 22:19, 20:18, 18:9)
CELOTNA STATISTIKA

Alina Žitek, igralka: “V soboto smo odigrale tekmo proti vedno neugodnim nasprotnicam iz Maribora. Vse do četrte čestrtine so nas nasprotnice lovile, v četrti četrtini pa se nam je končno uspelo odcepiti in doseči razliko 16 pik. Z ekipo smo pokazale borbeno in timsko igro, prav tako smo popravile naš skok, ki je bil ključnega pomena za zmago..”

Samo Plevnik, trener: “Proti Mariboru smo nadaljevali s kolektivno igro in dejansko odigrali eno res lepo in dobro tekmo. Nasprotnice iz Maribora so zaostajale celo tekmo. Do 35. minute so bile rezultatsko nevarno blizu. V zadnjih 5 minutah tekme smo šli na varnih 15 točk in vse igralke so dobile priložnost igranja. Iskrene čestitke Alini Žitek, ki je dosegla rekord sezone s 14 skoki. Bravo Alina. Pohvalil bi dekleta tudi za podeljenih 21 asistenc in le 12 izgubljenih žog. Glede na omenjeno, rezultat ni mogel izostati. Vrhunec večera se je odvijal v restavraciji Kaval. Hvala dekletom za prijetno druženje“.

STAREJŠE PIONIRKE A

Ponedeljek, 6.3.2022

ŽKK Cerknica – ŽKD Akson Ilirija 45 : 36 (2:13; 12:8; 19:12; 12:3)

Strelke: Stresen, Jovičević, Modrić L. 2, Malik 14, Nagode 2, Krizmanić 4, Borojević 3, Isoski, Maksimenko, Modrić E. 11, Trošt

Luka Kalezić, trener: “Začeli smo dobro in povedli z 10:0 ter tudi v nadaljevanju držali vodstvo vse do konca tretje četrtine, ko so domačinke zadele 3 trojke zapored in izenačile. V zadnji četrtini smo padli in odigrali premalo agresivno, zmanjkalo je moči. V zaključku tekme smo igrali brez Lane (5 osebnih), Ele (poškodba) in Lee (slabost). V grobi tekmi z malo koši so imele na koncu več koncentracije domačinke in zmagale.”

PIONIRKE

Sobota, 19.3.2022

Cinkarna Celje A : Akson Ilirija  79:49  (16:12, 19:10, 26:9, 18:18)

STRELKE: Modrić 17, Kapus 6, Kalabić 6, Stjepanović 6, Kondrič 4, Ivanuša 3, Ravnikar 2,Črnologar 2, Pavčnik 2, Mitrović 1, Kočevar, Gril
Luka Trpin, trener: Ekipa U13 je na gostovanju v Celju morala priznati poraz proti gostiteljicam, ki soprikazale predvsem boljšo igro v napadu.”

#GREMOILIRIJA

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)